Terug

K-Stove Jupiter Pelletkachel 8 kW

5 dagen

  • Leverbaar

De K-Stove Jupiter is een mooie compacte pelletkachel van 8 kW voor een middelgrote woning. Een Nederlands ontwerp voor een kleine prijs.

€ 1.799,-

  • Gratis verzenden tot 31 kg Tooltip Pallets vanaf 31kg versturen kost €50,-.
  • Voorraadhoudend, dus meeste artikelen snel in huis.
  • Hoge prijs-kwaliteit verhouding
  • Persoonlijke support en hoge service
Placeholder 9,3

350+ Beoordelingen

“Waardering door onze klanten”

Product omschrijving

K-Stove Jupiter Pelletkachel 8 kW

Een fluisterstille pelletkachel met een strak zwart voorkomen. Geschikt voor kleine tot behoorlijk ruime vertrekken van 60 tot ca. 90 m2. Zoals bijvoorbeeld een woonkamer, schuur of behandelkamer.

De voordelen van deze kachel in een notendop:

  • De kachel is comfortabel
  • Hij is voordelig in gebruik
  • Hij is schoon, hij heeft een lage uitstoot
  • Hij is overal inzetbaar
  • De subsidie regeling is van toepassing

Hoge kwaliteit

K-Stove pelletkachels zijn ontwikkeld om de beste prestaties te leveren tegen een aantrekkelijke prijs.

De kachels zijn van Nederlands ontwerp en worden in Europa geproduceerd.

Alle K-Stove pelletkachels zijn voorzien van de benodigde certificeringen en worden geleverd met een garantie van 5 jaar op de “body” en 2 jaar op de onderdelen.

Werking pelletkachel

De pelletkachel is een kleine biomassa ketel. De naam komt van de brandstof: de pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. In de Jupiter bevindt zich een voorraadbunker waar netto 26 kg pellets in kunnen. De pellets komen via een vijzel uit deze bunker in de brander terecht.

Door het verbranden van de pellets wordt aangevoerde lucht verwarmd en door middel van een ventilator uit de kachel geblazen.

Jupiter Pelletkachel

Computer gestuurd

De pelletkachel is computergestuurd, inclusief afstandbediening. Afhankelijk van de grootte van de ruimte en de door u gewenste temperatuur, regelt de computer in de pelletkachel alles zelf.  De Jupiter kan tussen de 13 en 27 uur zelfstandig branden, al naar gelang het ingestelde vermogen. Het is dus een kwestie van pellets toevoegen, instellen en u heeft er geen omkijken meer naar.

Het is het zelfs mogelijk om een heel weekprogrammering in te stellen, voor nog meer gebruiksgemak.

Wat zijn pellets?

Pellets worden over het algemeen gemaakt van houtafval. Het houtafval bestaat uit zaagsel en houtkrullen van zuiver en onbehandeld hout. Dit houtafval wordt nat gemaakt en onder hoge druk geperst tot staafjes van 6 of 8 mm doorsnede en 3 cm lengte. Door te persen en te verwarmen komt er een houteigen stof vrij wat lignine heet, een soort lijm. Hierdoor hoeft er dus geen extra lijm of bindmiddel worden toegevoegd om de pellets hun vorm te laten behouden.

De pellets hebben een zeer hoge dichtheid en lage vochtigheidsgraad. Hierdoor hebben ze een extreem hoog verbrandingsrendement. Eén kilo pellets heeft een warmte inhoud van ongeveer 5 kWh. Dit komt weer overeen met ongeveer een halve liter stookolie.

Pellets worden meestal geleverd in zakken van rond de vijftien kilogram. Pellets verouderen niet en zijn daardoor jaren te bewaren zonder rendementsverlies.

Bekijk hier de meest geschikte pellets voor deze kachel.

Subsidie

Op deze pelletkachel is de ISDE subsidieregeling van toepassing. U kunt voor deze pelletkachel meldcode KA07594 toepassen.

Onderhoud

Een pelletkachel is een soort houtkachel. Afhankelijk van het type pellets die gebruikt worden kan een pelletkachel vaker schoongemaakt moeten worden. De aslade moet natuurlijk af en toe geleegd worden. Daarnaast moet het branderbakje ook een keer per week schoongemaakt worden, zodat de luchttoevoer niet geblokkeerd wordt door as. Het bakje kan verwijderd worden en worden gereinigt. Vervolgens kan het gebied er onder worden schoongemaakt met een stofzuiger e.d. De ruit kan eenvoudig worden schoongemaakt met een ruitenreiniger. Net als alle houtkachels moet het schoorsteenkanaal minimaal één keer per jaar geveegd worden. Dit kan tegelijk met het jaarlijkse onderhoud wat aan de pelletkachel moet gebeuren door de installateur.

Specificaties:

Vuurzicht Front
Merk K-Stove
Afvoerdiameter 8 cm
Rendement 91,3% HR
Kleur zwart
Afmetingen bxhxd 440 x 520 x 930 mm 
Vermogen 4,1-8,5 kW
Maximaal verwarmbaar ruimte ruimtes tot 85 m2 / 200 m3
Inhoud pelletcontainers 26 kg
Stroomverbruik 80 watt per uur
Pelletverbruik +/- 0,95 tot 2,0 kg per uur
Automatische ontsteker ja
Gewicht kachel 95/100 kg
Luchtinlaat 50 mm
Luchtuitlaat 80 mm
Programmeerbaar ja
Thermostaat ja
Voltage 230, 50Hz
CO2 percentage 9,1%
Certificaten EN 14785 BlmSchV-Stufe 2 | 2024
Fijnstofuitstoot (13% Vol.O2) 18,5
WIFI uitbreidbaar ja

Aarzel niet om meer informatie te krijgen over beschikbaarheid van de kachel via info@groenehoedduurzaam.nl


Breng comfort in huis en beleef een feestelijke sfeer tijdens de wintermaanden

Verzend informatie

Verzend informatie

Gratis verzending tot 31 kg met PostNL. Vanaf 31 kg schakelen we pallet-transport of een koerier in. Hiervoor vragen wij €50,00. Inspecteert u na ontvangst of alles in goede staat is aangekomen.

Meer informatie

Na verzending krijgt u een e-mail met een indicatie van levering. Bij pallets is helaas geen tijdvak-indicatie mogelijk. Nadat u een bestelling heeft gemaakt, ontvangt u de aankoopfactuur als pdf bijlage in de mail met de orderbevestiging.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Jupiter Pelletkachel 8 kW

Jupiter Pelletkachel 8 kW

€ 1.799,-