Complete zonneboiler set met 1500 liter vat en 180 heat pipes. Gebruikt zonne-energie om tapwater op grote schaal te verwarmen. Milieuvriendelijk en energiezuinig. Ideaal voor campings. Lees meer..
Wilt u besparen op uw energierekening en gasloos warm water bereiden? Met een zonneboilersysteem is het mogelijk! Hiermee kunt u met gratis zonne-energie grote hoeveelheden water verwarmen die u kunt inzetten als tapwater en om uw verwarmingswater mee te verwarmen.
Uitermate geschikt voor de recreatiebranche, die grote behoefte heeft aan veel warm tapwater, gedurende de warme/zonnige periodes van het jaar, waarin het systeem het hoogste rendement behaalt. De gratis zonne-energie die optimaal en op een goed moment wordt benut levert u een forse besparing op in de energiekosten.
Met dit systeem wordt bijgedragen aan een beter klimaat en zo de klimaateisen. Dit beloont de overheid met ISDE-subsidie, wat betekent dat u relatief gezien minder kwijt bent aan de investeringskosten. Tevens brengt dit uw organisatie dichter bij de realisatie van een energieneutraal gebouw.
Dit systeem is zeer geschikt voor het verwarmen van het water van een buitenbad, voorzien van ruimteverwarming en warmtapwater bestemd voor douchen (bijvoorbeeld in sportverenigingen, hotels, B&B en zwembaden), maar ook het voorzien van warm tapwater en ruimteverwarming bestemd voor andere activiteiten in bijvoorbeeld wellness resorts, campings, vakantieparken, jachthavens, enz.
Ons zonneboiler systeem voorziet uw recreatie onderneming van maart tot en met oktober van gratis warm water en onze systemen hebben een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar!
De zonnecollectoren die u op het dak of op een ander geschikte plaats plaatst worden verwarmd door zonlicht. De collectoren zijn gevuld met een vloeistof (antivries) die de warmte vasthoudt en transporteert naar de warmtewisselaar van uw buffervat. De warmtewisselaar verwarmt vervolgens het water in het buffervat. Het water kan direct worden gebruikt voor de verwarming. U kunt de warmte ook gebruiken voor het bereiden van warm tapwater. In het buffervat is hiervoor een aparte warmtewisselaar geïntegreerd die ervoor zorgt dat het tap- en verwarmingswater niet met elkaar mengen, en het water schoon en drinkbaar blijft.
Een zonneboilersysteem biedt vele voordelen als het eenmaal is geïnstalleerd en goed werkt. Het kan een grote stap zijn een nieuw systeem toe te passen, waarvan u nog niet weet hoe dit precies eruit zal komen te zien in uw situatie. Het is daarom verstandig vooraf na te gaan wat de ruimtelijke aandachtspunten zijn voor de toepassing van dit systeem.
Ruimtelijke aandachtspunten voor de plaatsing van een zonneboiler zijn o.a.:
Wilt u meer weten over de bouwtechnische maatregelen voor de toepassing van dit systeem, neem dan contact op met een aannemer. Overweegt u het dit systeem toe te passen? Dan kunt u een installateur een ontwerp laten maken voor specifiek uw situatie.
Zonneboilers worden toegepast in verschillende sectoren, maar specifiek in de recreatiebranche is de toepassing van een zonneboiler interessant. Zonneboilersystemen hebben een hoog rendement op zonnige dagen. En juist op die dagen heeft de recreatiebranche een grote bezetting en meer behoefte aan warm tapwater.
Zo valt de vraag naar energie en de energieopbrengst van een zonneboilersysteem perfect samen. Dit betekent dat u met een enkele zonneboilersysteem al een groot gedeelte van uw tapwater behoefte kan verwarmen. U heeft dus ook geen grote naverwarmer nodig om in de winter wanneer de dagen korter zijn (en er minder zonuren zijn) te kunnen voorzien in de energievraag, doordat er minder vraag is naar warm tapwater.
Vele recreatie- en horecagelegenheden passen in dit profiel en kunnen met dit systeem fors besparen op het energieverbruik. Vooral bij deze groep die veel water gebruikt, wegen de energiebesparing en investeringskosten al snel tegen elkaar op, waardoor de toepassing van een zonneboilersysteem rendabel is. Samenvattend: een zonneboilersysteem is geschikt en rendabel voor u:
Opwekpotentie zonneboiler
Een buitenbad wordt voornamelijk gebruikt in de zomer, wanneer er de meeste zonne-uren zijn. In deze periode hebben de zonnecollectoren het hoogste rendement. Ook zijn de warme dagen de dagen wanneer het bad het meest gebruikt wordt. Dit betekent voor het systeem dat de naverwarmer minder werk hoeft te doen en er minder zonnecollectoren kunnen worden toegepast door het hoge rendement. Zo blijven de investeringskosten beperkt en wordt optimaal gebruik gemaakt van duurzame energie. Het op te warmen volume water blijft in dit scenario gelijk waardoor het systeem nauwkeurig af te stemmen is op het gebruik. Dit zonneboilersysteem is ideaal voor het duurzaam verwarmen van een buitenzwembad.
Filmpje toepassing zonneboilersysteem voor het verwarmen van een buiten zwembad:
Alle zonneboilersystemen van Recrasol zijn compleet uitgerust met de beste componenten. Zo beschikken de vaten over minimaal label A+ en wordt het pompstation gemaakt in Duitsland. Op alle systemen wordt subsidie verstrekt vanuit de ISDE.
Het systeem bevat verschillende circuits. Een van deze circuits is het gedeelte van de zonnecollectoren tot aan de warmtewisselaar in het buffervat en terug. Dit circuit bestaat uit o.a. 6 zonnecollectoren die elk 30 vacuümbuizen bevat en is voorzien van een antivries transportvloeistof (niet giftige glycol), waardoor de collectoren bestand zijn tegen vorst. De zonnecollectoren staan middels leidingen in verbinding met het buffervat. Met een temperatuursensor t.p.v. de zonnecollectoren en een temperatuursensor t.p.v. het buffervat kan het systeem reageren op temperatuursverschillen. Bij een lage temperatuur in het boilervat en een hogere temperatuur in de zonnecollectoren wordt een signaal gestuurd naar de Solarpomp(en - controller) die de transportvloeistof vervolgens begint rond te pompen. Zo blijft het water in de boiler op temperatuur. Verder bestaat dit circuit nog uit een expansievat dat het systeem beveiligd tegen overdruk, ten gevolge van vloeistof die uitzet bij hogere temperaturen. En een keerklep die ervoor zorgt dat de warmte uit de boiler niet terug kan naar de zonnecollectoren, ten gevolge van natuurlijk warmtetransport door temperatuursverschil.
Het water in het buffervat staat in verbinding met het verwarmingssysteem en vormt zo een gesloten kring. In dit circuit bevindt zich ook de naverwarmer die de temperatuur van het water ophoogt wanneer de zonnecollectoren niet toereikend genoeg zijn. De driewegsklep regelt op basis van temperatuurmetingen (afkomstig van temperatuursensoren) welke warmte eerst moet worden gebruikt. Zo wordt er eerst gebruik gemaakt van de duurzame warmte in de zonneboiler, voordat het water naverwarmd wordt. Ook wordt zo voorkomen dat de naverwarmer ook de inhoud van de zonneboiler gaat verwarmen, wat energieverspilling zou zijn. Ter beveiliging van het systeem is er een expansievat opgenomen in het circuit, dat ruimte creëert voor het water dat uitzet wanneer de temperatuur toeneemt. Hiermee wordt verkomen dat er overdruk ontstaat in het systeem.
In het buffervat is een aparte warmtewisselaar(spiraal) opgenomen voor het tapwater circuit. Zo wordt schoon (drink)water gescheiden gehouden van het water in het buffervat. Via de inlaatcombinatie die verbonden is met de koudwaterleiding en de afvoer, kan het (tap)water in het buffervat worden aangevuld en afgevoerd. Tevens zorgt de inlaatcombinatie er voor dat water dat uitzet kan worden afgevoerd zodat het vat niet vervormt en dat water niet terug de koude waterleiding inloopt. Met een mengventiel wordt de temperatuur uit de zonneboiler teruggebracht naar maximaal 60 graden Celsius. Mocht het water in de zonneboiler lager zijn dan 60 graden Celsius dan zorgt de naverwarmer ervoor dat het water een temperatuur heeft van minimaal 60 graden Celsius, zodat het water vrij is van legionellabacteriën. Op de naverwarmer wordt dus ook apart het tapwater circuit aangesloten. Tussen het mengventiel en de naverwarmer zit een inlaatcombinatie die met zijn keerklep ervoor zorgt dat het water niet terugkan stromen in de zonneboiler.
Voor handige doe-het-zelvers of met enige ervaring is het mogelijk om de zonneboiler zelf te monteren. Er zijn voor dit systeem vijf circuits die moeten worden aangesloten: glycol circuit, tapwater circuit, cv circuit, afvoer en elektrisch.
Ziet u dit toch niet zitten en zoekt u nog een vakman om deze te installeren? Neem dan contact met ons op.
Download de Specsheets
Download het componentenoverzicht
Met de aanschaf van een zonneboiler-systeem van TechniQ Energy komt u gegarandeerd in aanmerking voor subsidie (ISDE) vanuit de RVO. De Rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas en meer duurzame warmte te gebruiken. Dit bespaart energie en dringt de CO2-uitstoot terug.
De ‘Investeringssubsidie Duurzame Energie’ geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van onder andere zonneboilers, zowel voor particulieren als voor zakelijke gebruikers.
Nadat u de zonnecollector heeft aangeschaft kunt u, afhankelijk van het product een X bedrag terug vragen bij de overheid. Dit subsidie bedrag is niet in de aanschafprijs verwerkt. Indien u uw aanvraag indient, heeft u de technische documenten (opbrengstberekening) van de gehele installatie nodig.
ISDE subsidie 2019 € 4.623,-
LET OP: Koopt u zakelijk? Vraag dan éérst de subsidie aan alvorens u de bestelling plaatst! Particulieren kunnen de subsidie pas aanvragen na installatie.
Wij kunnen de zonneboiler-set direct bij u thuis leveren. Alle componenten worden op een stevige pallet verpakt. Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen kunt u het pakket binnen een paar dagen verwachten (wanneer we hem op voorraad hebben.)
De leveringskosten zijn bij de set inbegrepen. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht. Afhalen mag natuurlijk ook. In dat geval is het verstandig om van te voren even te bellen.
Heeft u nog vragen? Aarzel niet om meer informatie te krijgen en stel uw vraag via [email protected].
Complete zonneboiler set met 1500 liter vat en 180 heat pipes. Gebruikt zonne-energie om tapwater op..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen