Terug

Clage Elektrische instant heater CEX electronic MPS Bovenbouw

2-3 werkdagen

 • Leverbaar

Compact vormgegeven, elektronisch gestuurde doorstromer voor boven het aanrecht. Deze instant heater levert ongeveer 5 liter warm water per minuut .

400,- 320,-

Zet op verlanglijst

 • Gratis verzenden tot 31 kg TooltipPallets vanaf 31kg versturen kost €50,-.
 • Voorraadhoudend, dus meeste artikelen snel in huis.
 • Hoge prijs-kwaliteit verhouding
 • Persoonlijke support en hoge service
Placeholder9,3

500+ Beoordelingen

“Waardering door onze klanten”

Productomschrijving

Clage Elektrische instant heater CEX electronic MPS Bovenbouw

Een elektrische geiser is een duurzaam product dat energie-efficiënt, onderhoudsvrij en relatief goedkoop is. De elektrische geiser heeft meerdere benamingen. Het wordt naast doorstromer ook wel instant heater of warm water doorstromer genoemd.

Deze elektrische geiser van Clage produceert warm water op het moment van toepassing in de keuken. In combinatie met een waterbesparende douchekop kan hij ook voldoende water leveren voor een douche. Dit betekent nooit meer lange waterleidingen en dure centrale opslag voor warm water. De elektrische geiser verwarmd enkel doorstromend water dat u werkelijk nodig heeft. Dit gebeurt op de door u ingestelde temperatuur. Hiermee voorkomt u onnodig energieverlies en lang voorverwarmen van water.

Let op: deze doorstromer vraagt minimaal 11 kW / 400 Volt. Hierdoor is krachtstroom nodig.

Voordelen van een instant heater:

 • On demand warm water dat nooit opraakt
 • Zo groot als een schoenendoos en makkelijk te plaatsen
 • Duitse topkwaliteit voor een goede prijs
 • Energie efficiënt: niet onnodig water warm houden
 • Onderhoudsvrij

 

Energie efficiënt

Met zijn elektronische controle staat de CEX ELEKTRONISCHE MPS garant voor een energie-efficiënte toevoer van warm water. De temperatuur aan het tappunt van de kraan wordt nauwkeurig ingesteld; hiermee vermijdt u warmteverlies omdat u niet meer het warme water eerst hoeft te mengen met koud water. U kunt de temperatuur met een druk op de knop via het LCD-bedieningspaneel selecteren. Het paneel is voorzien van twee programmeerbare temperatuurtoetsen, die in de fabriek ingesteld zijn op 35°C en 48°C.

Geen energieverlies voor het warm houden van water

De elektrische doorstroomverwarmer overtuigt met zijn kleine formaat en zuinige werking. Het water wordt tijdens het doorstromen rechtstreeks verwarmd. Er wordt geen warm of heet water gebufferd, wat een energiebesparing oplevert. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een boiler. Hierdoor heeft u ook nooit het probleem dat het warme water op is en een volgende gebruiker moet wachten. Het model heeft een goede waterstraal voor het afspoelen van borden, het maken van een sopje of het wassen van de handen. Wanneer u de heater wilt gebruiken voor in de douche is er een waterbesparende douchekop nodig.

 

Makkelijke installatie

De elektrische instant heater is eenvoudig te installeren. De elektrische doorstromer is ongeveer zo groot als een schoenendoos en kan eenvoudig boven of onder het aanrecht of in de badkamer worden geplaatst. Er is geen afvoer nodig! In onderstaande video kunt u precies zien hoe u de instant heater kunt installeren.

Een goede prijs voor hoge kwaliteit

Deze heater is van het Duitse merk Clage. Van dit merk kunt u een degelijk product verwachten voor een goede prijs. Clage staat voor gebruikszekerheid en nagenoeg nooit problemen. Een bijkomend voordeel is dat dit product onderhoudsvrij is. Na de installatie heeft u er geen omkijken meer naa

 

Kenmerken

 • Voor installatie boven het aanrecht;
 • Energielabel A
 • Temperatuurinstelling tussen 20 ° C en 60 ° C ;
 • Nauwkeurige temperaturen door TWIN temperatuurregeling TTC®;
 • Elektronisch veiligheidssysteem met luchtbel detectie;
 • Eenvoudige installatie dankzij kleine afmetingen en ⅜ duims wateraansluitingen om direct op de kraan aan te sluiten;
 • Multiple Power System MPS®: Vermogen in te stellen tijdens de installatie, 11 of 13,5 kW, 400 V
 • (circa 5 l/min, 20 °C tot 60 °C);
 • Geschikt voor zonnewarmte-systemen;
 • Afmetingen (H x B x D): 29,4 × 18 × 11 cm;
 • Gewicht (gevuld met water): 2,7 kg
 • Nominale stroom: 16 / 20 A

 

Belangrijke aanvullende informatie over de instant heater

Voordat u de elektrische geiser aanschaft, is het belangrijk om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Wanneer u dit product in de douche wilt gebruiken, is het belangrijk dat u een waterbesparende douchekop heeft. Een normale douchekop laat 9 liter p/m door, terwijl een waterbesparende douchekop een doorstroming tot 5 liter p/m doorlaat. Voordeel van deze douchekop is dat het ook nog eens vele malen duurzamer is. U hoeft namelijk minder water op te warmen, waardoor u minder energie nodig heeft. Dit scheelt al ruim 40% in verbruik.

Daarnaast is er voor de elektrische heater krachtstroom (400V) nodig. Heeft u nog geen krachtstroom? Houd er dan rekening mee dat u een 3-fasenaansluiting nodig heeft om krachtstroom aan te sluiten.

Als laatste is het bij dit product wenselijk dat water niet op meerdere plekken tegelijk gebruikt wordt. Vanwege de beperkte doorstroming kan het apparaat het niet aan als er op meerdere plekken in huis water wordt gebruikt. Het effect daarvan is koud water onder de douche als iemand begint met afwassen.

In de volgende blog vindt u verdere informatie over de toepassing van een instant heater.

 

Hoeveel water komt er nu uit bij het douchen met een CEX doorstromer?

 

Download:

  download Nederlandse handleiding met installatieschema
  download handleiding 
  download energielabel

Onze service

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over de elektrische doorstromer van Clage? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. 

Verzend informatie

Verzend informatie

Gratis verzending tot 31 kg met PostNL. Vanaf 31 kg schakelen we pallet-transport of een koerier in. Hiervoor vragen wij €50,00. Inspecteert u na ontvangst of alles in goede staat is aangekomen.

Meer informatie

Na verzending krijgt u een e-mail met een indicatie van levering. Bij pallets is helaas geen tijdvak-indicatie mogelijk. Nadat u een bestelling heeft gemaakt, ontvangt u de aankoopfactuur als pdf bijlage in de mail met de orderbevestiging.

Product tags

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Elektrische instant heater CEX electronic MPS Bovenbouw

  Elektrische instant heater CEX electronic MPS Bovenbouw

  400,- 320,-

  Green Hat Holland 9.3 / 10 - 270 Reviews @ Webwinkelkeur
  Door het gebruiken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Manage cookies