Terug

  • Top producten voor scherpe prijzen
  • Veel op voorraad en snel leverbaar
  • Uitstekende service en verstand van zaken

Anodes voor elektrische boilers

Anodes voor elektrische boilers

Anodes beschermen de elektrische boilers tegen roestvorming.

Wat is een anode?

Een anodestaaf beschermt het boilervat tegen corrosie. Dit is nodig bij boilers die beschikken over een emaillen coating. Een goed werkende anodestaaf is daarom cruciaal om uw boiler zo lang mogelijk mee te laten gaan. Zonder de anode kan de boiler gaan roesten

Moderne boilers worden steeds vaker met stalen vat en emaillen coating uitgevoerd in plaats van een koperen vat. Om het boilervat te beschermen tegen corrosie wordt de boiler uitgerust met een anode staaf. Hiermee gaat de boiler langer mee en voorkomt u lekkages.
De anodestaaf maakt de tank kathodisch waardoor de corrosie wordt voorkomen. Dit principe van anodes wordt ook in de scheepvaart toegepast.

 

Hoe zorg ik dat een boiler langer mee gaat? 


De anode staaf zal langzaam worden opgebruikt. Na een periode van 2 tot 4 jaar gebruik is deze aan vervanging toe. Het is belangrijk om de boiler te controleren en indien nodig deze anode staaf te vervangen. Bij boilers met een anodetester gaat automatisch een lampje branden wanneer de anodestaaf aan vervanging toe is. Onze eco-boilers (Extra Life) en digitale modellen beschikken standaard over de functie.


Zodra de anode opgebruikt is, duurt het niet lang voordat de boiler kan gaan roesten en lekken. Dat is zonde. De boiler kan veel langer meegaan. Het verbruik van de anodestaven maakt over het algemeen geen onderdeel uit van de garantievoorwaarden van de boiler. Anodestaven zijn vanaf €15,- verkrijgbaar, en wij raden iedereen aan om ze om de paar jaar te vervangen.
Lees hier hoe.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Green Hat Holland 9.3 / 10 - 270 Reviews @ Webwinkelkeur
    Door het gebruiken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Manage cookies