Terug

  • Top producten voor scherpe prijzen
  • Veel op voorraad en snel leverbaar
  • Uitstekende service en verstand van zaken

Warmtewisselaar verhoogt rendement houtkachel

Warmtewisselaar verhoogt rendement houtkachel

Met een warmtewisselaar op de hoogkachel haalt u meer rendement. Ook te gebruiken om andere ruimtes gratis te verwarmen.

Onze warmtewisselaars zijn gemakkelijk te plaatsen op een bestaande houtkachel.
In plaats van de warmte meteen naar buiten af te voeren, wordt de warme lucht nog eerst langs een aantal warmtewisselaars geleid.

Hierdoor haalt u extra rendement zonder dat u extra hoeft te stoken. De warme lucht zal ietsje minder warm vanuit uw rookkanaal aan de buitenlucht worden afgegeven. Het rendement aan extra warmte loopt al snel op tot 20% van uw kachel!
Een extra leuke toepassing is om de warmtewisselaar in een bovenliggende verdieping te plaatsen, bijvoorbeeld in de slaapkamer. Dit wordt in Balkan vaker gedaan bij de verwarming van (vakantie)huizen zonder gasaansluiting.
 
Wanneer u 's avonds de haard aan heeft wordt uw woonkamer lekker warm. Tegelijkertijd wordt er warmte door middel van de warmtewisselaar in de slaapkamer afgegeven. Wanneer de haard uit gaat en u gaat slapen, is de slaapkamer gratis lekker voor verwarmd.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Green Hat Holland 9.3 / 10 - 270 Reviews @ Webwinkelkeur
    Door het gebruiken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Manage cookies